Ferieboliger og hoteller i Arcachon

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Vandreklit og østers
Om sommeren er stranden ud for byen spækket med solbadende gæster, men det er ikke umuligt, ganske kort derfra, at finde aldeles forladte strande, hvis man foretrækker lidt mere privatliv. Syd for Arcachon ud mod Atlanterhavet finder man Europas allerstørste vandreklit Dune du Pyla (eller du Pilat), der er ca. 3 km lang og ca. 500 m bred samt 107 m høj. I havet ses et rigt dyreliv, og byen har da også siden tidernes morgen høstet østers ind fra havet med flere anlagte østersfarme, der netop takket være tidevandet er en mulighed her.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Bykvarterer og byggestil
Byen er omgivet af en skov bestående af fyr, eg og jordbærtræer, og er inddelt i fire små bykvarterer, der hver har taget navn efter årstiderne og som byder på glimt af byens storhedstid i facaderne på de gamle villaer og paladser, der pryder mange af byens gadestrøg. Byen er kendt for sin helt egen arkitektoniske byggestil, kaldet Arcachonnaise, som er det lokale navn for deres villaer og dækker over en viktoriansk stilart. Det er en levende badeby med en travl stemning i de små butiksgader, hvor der både er apotek, tobakshandler, isbar, supermarked og gængse forretninger, der sælger alt fra legetøj til badetøj. Der er desuden flere spisesteder og caféer med flotte menukort, hvor man så godt som på alle tider af døgnet kan indtage østers. Byens levebrød. Med andre ord: En velfungerende kystby, der tilfredsstiller ethvert af de besøgendes behov.

Farver som i en lagune og residens for de rige
Som en lille pudsig krølle er det interessant at vide, at byen blev stiftet i 1857 og hurtigt blev et luksusresort for Spaniens kongelige, for de russiske tzarer og naturligvis for alverdens kunstnere, der kom her for at indfange byens fantastiske farver, der mest af alt minder om dem, man ser i en eksotisk lagune. Der er flere cykelruter, der omgiver byen, ligesom der arranges bådudflugter til pæleskurene ved østersbankerne, fugleparken ved Teich eller ad sejlrenderne, der ændrer sig med tidevandet, der hvor bugten løber sammen med havet.

 
 

Anbefalinger til dig

La Cour du Bailli

Bergheim, Alsace

Le Gite d'Eric

Port Sainte Foy , Aquitaine

Populært i Aquitaine

search map