Aquitaine Fuglepark ved Teich

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Man finder fuglereservatet Parco ornitologique du Teich blot et par vingesus fra Bordeaux mellem en frodige flod og den saltholdige lagune Bassin d’Arcachon.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Teich fuglereservat er et beskyttet naturreservat, der har haft succes med at tiltrække vildtflyvende fugle, således at de kan betragtes på nærmere hold. Parken råder over 120 hektar med skov, rørskov, eng, saltmarsk og vandløb i et område, der ligger ud mod lagunen ved Bassin d’Arcachon. I dette område finder man fugle, der enten bor her permanent eller gør midlertidige holdt. Der er tale om i alt ca. 260 arter, der er blevet set her, hvoraf 80 arter bor fast i parken. Nogle af disse er så sjældne, at parken nyder international anseelse.

Omkring i parken

Reservatet kan nydes til fods, hvor man indånder årstidens forandringer og farver til sit fulde, lytter til de forskellige kompositioner, som blander sig ud af de blivende fugles kvidr og naturligvis kigger på de bevingede hovedroller. Her er i alt ca. 6 km stisystemer og 20 overdækkede udsigtsposter samt cykelstier, hvis man foretrækker at komme lidt hurtigere omkring. Men husk din kikkert.

Fuglefamilierne

Her er nogle af de fuglearter, der er observeret i reservatet gennem de seneste 30 år: andefugle af forskellig herkomst og art, så som gravænder og krikænder. Man har desuden registreret familierne brokfugl, drosle og hærfugl, falk, finke, fiskeørn, hejre, hvid stork, ibis, isfugl, klyde og stylteløber, lappedykker, lommer, mejse, mågefugl, piber og vipstjert, piroler, sangere, skarv, sneppefugl, sort glente, spætte, svale, stormsvale, sule, terne og tornskade samt vandhøne.

Praktiske oplysninger

Reservatet er åben hele året rundt fra kl. 10:00 og fremefter afhængig af tidspunktet på året. Der er restaurant derude og parkering.
Man kan ankomme med tog til Teich togstation og derfra gå – det tager ca. 15 minutter. Man kan også køre fra Bordeaux ad N250 eller A66 mod Bayonne og afkørslen Arcachon og dernæst afkørslen Teich. Postnummeret er 33470 Le Teich.

For yderligere oplysninger om parken, skema over de tidspunkter, hvor der er hyppigst forekomst af fugle med mere, tjekliste over arterne, guidede ture og priser, besøg parkens egen hjemmeside: http://www.parc-ornithologique-du-teich.com/

 
 
search map