Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Port Sainte Foy ved flodbreden af Dordogne er en lille fiskerlandsby, der gennem tiden har ernæret sig ved handel på floden, i særdeleshed med vinhandel. Det var dengang man fældede eg og kastagne og fragtede stammerne med strømmen, mens tønder af vin forlod havnen i Port Sainte Foy i retning mod havet.

Vin i snorlige rækker og flod-liv
Siden hen blev togtrafikken udviklet, dernæst vejnettet og siden massedistribution af egnens vine og øvrige produkter. Med denne udvikling flyttede landbruget og vindyrkningen ind i baglandet og efterlod et organiseret landskab med grafiske vinrækker og flotte marker med en enkelt vindmølle her og der. Rødvinene derfra hører geografisk under Bergerac AOC-appellation og hvidvinene hidrører under Montravel og Côtes de Montravel. I dag værdsættes floden og flodbreden af fiskere, sejlentusiaster og folk med hang til at "sætte én fod foran den anden".

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Hvad skal man foretage sig?
Der er flere muligheder for udflugter i byen og området. Det kan bl.a. anbefales at besøge den kosmopolitiske by Bordeaux (ca. 100 km stik vest), spadsere en tur i byen St Emilion eller tage køllerne på nakken og gå en runde på golfbanen Château des Vigiers. Det kan ligeledes anbefales at besøge vinslottet Château de Monbazillac kombineret med en vinsmagning af Monbazillac-vinene. På Floden Dordogne kan man, ud over at fiske og bade, også leje kajak eller kano og ro en tur ad de gamle egestammers rute, eller man kan besøge de lokale markeder. Tirsdage finder det sted i byen (kun morgen/formiddag). Endelig er der en del vingårde at besøge i omådet. Spørg lokalt om vejledning.

 
 
search map