Ferieboliger og hoteller i Dinan

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Rundt i Bretagne kommer man ikke uden om byen Dinan. Trods byens størrelse og selvom den kun har ca. 11.000 indbyggere, er byen en af de spændende historiske byer i Bretagne. Byen er klassificeret som ville d'art et d'histoire, kunst- og historieby, og har hele 71 historiske monumenter! Byen befinder sig på en bakketop med en forstærkende vold rundt om sig. Den ligger ved floden Rance, der mod nord munder ud ved Dinard og Saint-Malo, ca. 20 km fra Dinan. Dinan ligger ideelt placeret i forhold til udflugter rundt i Bretagne og det vestlige Normandiet. Det kendte Mont Saint-Michel ligger kun en dagsudflugt herfra, ca. 50 km.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Historie


Dinan fremkommer i de historiske skrifter fra omkring det 11. århundrede. På dette tidspunkt er det en lille landsby, der vokser op omkring et benediktinerkloster. Byen trives og vokser de næste århundreder grundet placeringen ved floden Rance, der gør handlen med byens håndværk lettere. Faktisk er det Dinan, der kontrollerer trafikken på floden, som fører handelsvarer til Sant-Malo. I det 18. århundrede stimuleres handelsaktiviteten af, at flere vævere bosætter sig i Dinan og producerer lærreder, der bruges til skibssejl. I løbet af det 19. århundrede mister Dinan stille og roligt sin vigtighed, fordi der bliver bygget en viadukt, som gør biltrafikken nemmere.

Dinan i dag


Byen emmer af middelalderlig charme i centrum, med de hyggelige stenhuse og brostensbelagte gader som rue de l'Horloge, rue de Lehon og rue Sainte-Claire. Ud over de mange historiske seværdigheder tilbyder byen flere restauranter og spisesteder samt de relevante indkøbsmuligheder. Byen er takket være sin historie ganske kendt i Bretagne og er derfor et yndet turistmål - også for franskmændene selv. Byen har været kulisse i flere film, oftest franske, men i 1998 var den med i den amerikanske film Armageddon med Bruce Willis. Her ses den i det klip, hvor asterioden flyver ind over Frankrig, inden den styrter ned i Paris.

 
 
search map