Bretagne Fort La Latte

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Fort La Latte er også kendt som Château de la Roche Goyon og er en af de mest kendte befæstninger i Bretagne. Fortet er beliggende ved den billedskønne kyst i det nordlige Bretagne helt ud til vandet solidt plantet på en klippesokkel blot ca. 4 km syd for Cap Fréhel.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Historien i korte træk
Fortet blev bygget i det 14. århundrede i rød skifer af én af de ældste Breton-familier, nemlig Goyon-Matignons. Men historier har det med at tage deres drejninger, og således endte fortet i 1500-tallet med at blive brændt ned til grunden. Det eneste der stod tilbage efter det brændende angreb, var den centrale bygningskerne og tårnet. Og således stod fortet hen indtil Louis XIV genopbyggede det i det 17. århundrede som en del af sit kystværn mod hollænderne og englændernes angreb mod Saint Malo. Fortet kom under et sidste (mislykket) angreb i 1815 af en gruppe mænd fra Saint Malo, og stod derefter hen til forfald, indtil familien solgte det tilbage i 1892 til hertugen af Feltro, ejeren af Ville le Roulx og professoren Joûon de Longrais. Fortet blev klassificeret "Historisk monument" af det franske kulturministerie i 1931.

Fortet er igennem sin tid blandt andet blevet brugt til at fremstille kanonkugler i og som fængsel for rebeller.

Fortet i dag
I dag fremstår Fort La Latte som restaureret i henhold til tidligere tiders glans og vælde og man finder stadig levn efter det oprindelige fort, der blev bygget i det 14. århundrede. Fæstningen er bl.a. blevet benyttet i forskellige film, bl.a. i Richard Fleischers Hollywoodfilm fra 1958 "The Vikings" med Kirk Douglas og Tony Curtis.

Åbningstider:
Som hovedregel er der åbent juli-august kl. 10.30 - 18
Derudover er der åbnet i de franske skoleferier, på helligdage og i weekender kl. 14.30-18
For en god ordens skyld anbefales det at tjekke åbningstiderne lokalt.

Priser fra 4 euro pr person.

Her er bog- og souvenirhandel.

 
 
search map