Ferieboliger og hoteller i Rennes

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Rennes er hovedbyen i Bretagne og er en vigtig universitetsby i Frankrig. Byen ligger i endagsudflugt fra Saint-Malo og Mont Saint-Michel. Byen har knap 207.000 indbyggere og er blandt de ti største byer i Frankrig. Vejret i Rennes er nogenlunde mildt og man praler lidt af, at man i Rennes får en færre mængde regn end i Nice, dog ikke talt i regnvejsdage.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Rennes historie

Byen udviklede sig i ly for de barbariske invasioner bag en bymur på 1200 meter frem til det 15. århundrede, men i forbindelse med immigrationen, der fulgte den engelske besættelse i starten af det 15. århundrede udvidede byen sig uden for bymuren. Derfor begyndte man at konstruere en forlængelse af den eksisterende bymur. Byen voksede støt og udviklede sig et administrativt knudepunkt i Bretagne op igennem middelalderen og renæssancen, men i 1720 udbrød en kæmpe brand, der ødelagde centrum af Rennes. Derfor er det bycentrum, man møder i Rennes i dag konstrueret fra midten af det 17. århundrede.

Seværdigheder

Ud over det charmerende bycentrum med de hyggelige bindingsværkshuse kan man flere steder se den gamle bymur titte frem i bybilledet. Desuden er der en gammel byport, La Porte Modelaise, som var en del af den gamle bymur og hovedindgangen til Rennes. Andre seværdiheder er byens rådhus, klokketårnet, parlemententet, kirker og katedraler etc. Byen byder på flere kunstmuseer samt festivaler året rundet: Festival Travelling, filmfestival i februar, Les Tombées de la Nuit, kunstfestival i juli, Rencontres Trans Musicales, musikfestival i december... Rennes har et cykeludlejningssystem, som man kender fra andre europæiske byer som f.eks. Paris, hvor man mod tillæg kan leje en cykel til bykørsel.

 
 
search map