Ferieboliger og hoteller i Blois

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Blois ligger ved Loire-floden midtvejs mellem Orléans og Tours. Der er tale om en pænt stor universitetsby med hen ved 50.000 indbyggere, der er beliggende i et enestående naturligt og arkitektonisk landskab på Unesco’s liste over kulturlandskaber. Blois er desuden kendt som hjemby for den verdenskendte illusionist og grundlægger af tryllekunst Jean Eugène Robert-Houdin (1805-1871).

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Historiens gang
Blois er først nævnt i ”nyere” tids dokumenter, og historien tager således sin begyndelse omkring år 1000. Nogle af de historier, der udgør byens stamtræ er, hvorledes der i 1171 blev brændt 31 jøder, efter at det jødiske samfund i byen var blevet anklaget for blodinjurier.
- Og at den verdenskendte Jeanne D’Arc (1412-1431) i 1429 sluttede sig til den franske hær i Blois for den 29. april at ride til Orléans, der var belejret af englænderne, hvor hun besejrede dem.
- At Charles af Orléans bosatte sig i 1440 på renæssanceslottet Château de Blois efter at have siddet i fangenskab i England. I 1462 kom hans søn til verden, der senere blev kendt som Louise XII.
- Og i det 16. århundrede blev Blois ofte besøgt af det franske hof. I det hele taget har slotte været omgæret af en del interessant historie. I 1814 var Blois for en kort periode også hovedsæde for Marie Louise, Napoleon I’s hustru.
- Og under Anden Verdenskrig var byen besat af den tyske hær, som regerede der fra den 18. juni 1940, til de amerikanske styrker befriede byen i august 1944. I denne periode udstod byen flere dages bombninger.

Seværdigheder og monumenter
Det berømte slot Château Royal de Blois er beliggende i det historiske centrum, og er indbegrebet af arkitektur og kultur her i Loire-dalen. Her har der boet 7 franske konger og 10 franske dronninger, så der er masser af mulighed for at indsnuse lidt royal stemning i de tungtmøblerede gemakker.
Den berømte Houdini ses i gadebilledet i form af byens museum Maison de la magie, som er bygget op om netop illusionskunstneren Robert-Houdin og som ligger over for slottet. Museet var et af de første til at kombinere udstillinger med tryl og live shows og magi.
Den smukke bro, der kravler over floden Loire med sine buegange, er fra det 18. århundrede.

Byens liv
Blois er en meget smuk og livlig by, der er bygget på et par stejle bakker. Byen består således af en del stejle gader, der ender i lange trappeforløb visse steder – så det er god gymnastik at opleve byen til fods. Set ovenfra ser det ud som om, alle husene har sorte skifertage med lyse facader, nogle udført som bindingsværk. Med andre ord er der tale om en fotogen og indbydende by i et mageløst landskab.

Byen huser mange kulturtilbud, flere sportsfaciliteter, et rigt handelsliv samt mange spisesteder og caféer, der alle bidrager til en meget kulturel og livlig by. Gastronomisk set har byen et godt ry, og det siges, at det gode liv også findes i deres vine. Coteaux du Vendômois, Touraine, Touraine-Mesland, Cheverny, Cour-Cheverny, Valençay og Crémant de Loire er alle vine, der kommer fra nogle af de 70 vinproducenter i området, der står bag både røde, hvide, rosa og boblende vine.
Syd for byen i Forêt de Russykan man se nogle af de tætte skove, der oprindeligt dækkede området.

Cykel, tog og bil
Byen har anlagt en cykelsti, der er meget berømt blandt by-gæsterne, og som krydser byens centrum - en oplagt måde at opleve byen på. Byens togstation forbinder området med direkte tog til Paris, Orléans, Tours og mange andre regionale destinationer. Det samme gør motorvejen A10.

 
 

Populært i Centre Val de Loire

search map