Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

I denne periode havde de franske konger deres hof her i regionen, og det er også herfra den har sit navn " Kongernes dal".

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Turistmagnet

Regionen er blevet en kendt og værdsat turistmagnet takket være samlingen af slotte, men også på grund af den stemning man finder her samt takket være den store samling af monumenter og steder af historisk interesse.

UNESCO

Der eksisterer ikke en komplet liste over Loiredalens slotte. Dette skyldes en manglende officiel opdeling af grænseområderne i denne region. Men der er ingen tvivl om, at alle de historiske monumenter har en meget velbegrundet og fortjent andel i, at regionen Val de Loire er optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder.

Slottet i Tours

Tours var en af de første byer der fik et slot: Louis XI gav i 1483 ordre til at slottet Plessis-Les-Tours skulle bygges, fordi Paris under Hundredeårskrigen ikke mere var et sikkert sted at opholde sig. Faktisk var Tours - omend kun i få måneder - Frankrigs hovedstad, Siden begyndte udbygningen mod den næste større by - Orléans.

I kontrast til det der nu er ruinerne af borgen i Tours, ligger slottet Amboise, som var kong Frans d 1´s foretrukne. Han hidkaldte sågar Leonardo da Vinci, som dog aldrig blev direkte involveret i byggeriet.

Ifølge flere overleverede historier var det også Leonardo da Vinci som gav kongen ideen til at bygge slottet Chambord, som blev et emblem på den franske krones storhedstid.

Beaugancy og Orleans er mere end slotte

I Beaugancy og Orléans er det ikke primært slottene der drager - selvom de også findes her. Orléans er Jeanne d´Arc´s fødeby. Ikonet på den franske frihedskamp i 14.tallet - også kaldet "Jomfruen fra Orleans".

Ikke langt herfra i Saint-Benoit-sur-Loire finder man et vidunderligt eksempel på en romersk kirke, et senrenæssanceslot i Sully-sur-Loire og yderligere et slot fra 14.tallet i Gien.

 
 

Populært i Centre Val de Loire

search map