Ferieboliger og hoteller i Luynes

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Luynes er en typisk landsby i Val de Loire regionen med sine træbeklædte huse og middelalderborgens antikke islæt. Kulturarven er omfangsrig for så lille en landsby, og bestemt et besøg værd.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

På UNESCO´s kulturarvliste

Den serværdighed der trækker flest besøgende til byen er netop middelalderborgen, som er på UNESCOs kulturarvsliste og efter sigende konstrueret i det 10. århundrende. Den er sidenhen blevet jævnet med jorden og genopbygget, og tilhører idag familien De Luynes. Det er muligt at besøge borgen i perioden fra den 1/4 til den 13/9 i tidsrummet fra kl. 10-12.30 samt fra kl.14-18. I Luynes centrum ligger Le Halles, den antikke overdækkede markedsplads fra det 14. århundrede, som vidner om byens rige handelsliv og stadig er åben hver lørdag.

Den antikke historie

Rundt om stortorvet ligger fordums rigmandsboliger fra slutningen af det 14. århundrede, som vidne på byens storhedstid. Og Luynes antikke historie fortælles også gennem resterne af den romanske akvædukt beliggende ved det der var termalbyen Malliacum, hvor vandet fra de rigere vandreservoirer oppe nordfra blev ledt ned.

Svømmebassin og trekkingruter

Aktiviteter mangler der heller ikke i Luynes: På forespørgsel på rådhuset kan man få adgang til byens tennisbaner fra mandag til fredag. Tre treckingruter går gennem skovene og landområdet i Luynes. Den kommunale svømmehal som er vidt berømt på grund af sin størrelse - 600kvm at svømme på ! - er åben alle dage i juli og august. Der er også børnepool. Desuden er det muligt at beundre Luynes fra vandvejen med flodbåd ned ad Loire floden. Der organiseres flere landsbyfester over sommeren.

 
 

Populært i Centre Val de Loire

search map