Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Montbazon er en lille landsby 12 km fra Tours beliggende i hjertet af en kulturelt - og historisk betagende region ud til floden Indre. Og netop beliggenheden er byens force.

Besøgsværdigt


Byen kan være stolt af tilstedeværelsen af en særlig kalksten i underjorden, der har gjort det muligt for vandet i floden Indre at danne små bifloder, der igen har skabt små klippeformationer, herunder én berømt formation, hvorved der i 990 blev opført et tårn af den store feudalfamilie Faucon Noir. I 1175 byggede man et slot omkring tårnet og endnu et rundt tårn. Tårnet Forteresse du Faucon Noir skulle være det ældste i Frankrig og er i dag åbent for offentligheden.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

I byen er det værd at slentre gennem gaden Rue des Moulins, der er flankeret af smukke huse fra det 15. og 16. århundrede, og uden for byen bør man besøge møllen Grand Moulin Ducal fra 1771. Nok kører hjulet ikke længere - man stoppede det i 1976 - men det ændrer ikke ved den historiske værdi og seværdigheden ved selve møllen.

Gastronomi og markedsdage


Byen har flere restauranter, der tilbyder menuer baseret på lokale produkter og afgrøder, naturligvis akkompagneret af regionale vine. En dag om ugen afholdes der marked i byen, hvor ca. 35 producenter stiller deres varer til udstilling. Desuden er der mange butikker i byen, hvorfra der sælges netop lokale produkter, både slagtere, bagere, osv.

 
 

Populært i Centre Val de Loire

search map