Kør selv ferie i Frankrig

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Kør selv ferie er nok den mest uafhængige og frie ferieform, man kan komme i tanker om. Man bestemmer selv hvor man skal hen, og i en vis udstrækning også hvor hurtigt man kommer frem. Der er noget sympatisk og charmerende i at køre selv til Frankrig. Det tager naturligvis længere tid end at flyve, men du får sjælen med: Du oplever landskabet ændre sig, mens temperaturen stiger, og du kommer frem stille og roligt, som man har gjort til alle tider. Kør-selv har ofte også store økonomiske fordele, især hvis I er flere, og så giver det mulighed for både at have mere med ud og hjem.

Det store spørgsmål ved kør-selv er altid "hvor langt?", altså hvor langt du kan køre uden at skulle have en overnatning. Kan man køre hele vejen til Frankrig i ét stræk? Svaret afhænger naturligvis af mange faktorer: Hvor kører du fra, hvor langt sydpå skal du, hvor intens er trafikken, hvor fysisk og psykisk udholdende er du, hvordan er dagsformen og meget mere. Og hvad med børn? Igen kan der ikke gives ét svar, for børn er lige så forskellige som voksne, nogen tager turen som en oplevelse uden brok, andre bliver rastløse efter kort tid.

Der er mange veje til Frankrig, og heller ikke på dette punkt findes der ét svar på spørgsmålet om, hvad der er bedst. Ingen kan på forhånd vide, hvor der vil opstå trafikproblemer, eller hvor der vil komme uvejr, men det lette svar er, at du skal bruge et af de mange kortprogrammer på internettet som http://www.viamichelin.com til at planlægge turen.

Kør selv ferie i Frankrig: Hvis sommerferien skal gå til Frankrig, og I har besluttet jer for at køre selv, kan I besøge ganske meget af Frankrig inden for en meget overskuelig afstand. Afstandene som er angivet her, er taget med udgangspunkt i København, men fra Sønderjylland, er afstandene en del kortere.

Destinationerne med behagelig køreafstand fra Danmark kan også benyttes som ”stop-over” – Hvorfor ikke tage et par overnatninger i Paris eller Strasbourg, se de store seværdigheder, spise godt om aftenen og derefter tage videre sydpå med nye kræfter det sydlige Frankrig - eller til det nordlige Italien, som nemt nås via Mont Blanc-tunnelen.

Hvis I ikke er til de meget høje varmegrader, kan en sommer i Normandiet eller Bretagne også være en god løsning. Her er dejligt grønt, historiske udflugtsmål og et skønt køkken med blandt andet alt godt fra havet.

København – Alsace/Strasbourg – 1172 km
København – Île-de-France/Paris – 1229 km
København – Normandiet/Rouen – 1259 km
København – Bretagne/Mont St. Michel – 1511 km
København – Provence/Nice – 1767 km

Her kan du læse mere om kør-selv ferie i Italien: https://www.in-italia.dk/italien/koer-selv-ferie-i-italien/

 
 

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Hotel Mas de l'Oulivie

Les Baux-de-Provence

Mimozas Resort

Mandelieu - La Napoule

search map