Ferieboliger og hoteller i Bonifacio

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Bonifacio er en ældgammel fæstning, beliggende på Korsikas klippefyldte sydspids og er således den mest sydlige kommune i Frankrig. Byen er adskilt fra Sardinien af strædet Bonifacio og har en stor, velfungerende havn - besøgt af blandt andet imponerende yachts og det dertilhørende jetset - med stilfulde barer, restauranter og hoteller, og en vifte af seværdigheder, der gør byen til et sandt udendørsmuseum.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Bonifacio er det, man kan kalde en ’star attraction’ på Korsika. Byen tiltrækker derfor årligt rejsende fra hele øen og fra fastlandet, der kommer for at beundre og nyde det betagende i de smalle gyder, og i de ældgamle huse, der balancerer modigt på kanten en af limstensklippe, idet havet har tæret på den bærende klippefod. Greve Bonifacio fra Toscana’s naturlige fjord, der vækker billeder i retning af Homer’s Odysseus, vækker også begejstring, ligesom de uspolerede sandstrande og de smukke omgivende bjerge gør det.

Bykvartererne
Byen er inddelt i tre kvarterer; Allerførst den gamle bydel, også kaldet den øvre by, da den er beliggende ved citadellet på et forbjerg med udsigt over Middelhavet. Kastellet blev bygget i det 9. århundrede, da greven Bonifacio grundlagde byen. Gennem tiderne har det undergået både renoveringer, restaureringer, ombygninger og var seneste hovedsæde for Den Franske Fremmedlegion. Men i dag huser citadellet et museum.

Dernæst det nyere bykvarter, der er beliggende omkring havnen og strækker sig ind i dalen på østsiden, og som er vokset sammen med det trejde kvarter, der kaldes St. Julien.

På Korsikansk siger man: A Bunifaziu aria de Roma e mare d'u Laziu, som betyder, at Bonifacio har den samme stemning, som der findes i Rom, og det samme hav som i Lazio! Bedøm selv, om de har ret.

Sand, hav og vandsport
Uden for byen finder man mere end 20 smukke sandstrande, der indbyder til både svømning, snorkling og dykning i det azurblå hav. På den absolutte sydspids er der desuden ideelle vindforhold for surfere og kite-surfere. Bådudflugter er også et populært tidsfordriv, og det kan anbefales at sejle til naturreservatet ved øerne Lavezzi, hvor der er flere snorkle-muligheder, eller tag til Porto Vecchio for endnu en seværdig kystby.

Dagsudflugter
Har man fået rigeligt saltvand i øjnene, kan man planlægge en dagsudflugt med bjergvandring til de bjergtagende tinder ved Alta Rocca, besøge autentiske bjerglandsbyer eller udforske det præhistoriske Pianu di Levie, hvor man finder arkæologiske udgravninger.

Fly og færge
Man kan flyve til Figari lufthavn, hvorfra det anbefales at leje bil eller tage en taxa. Alternativt via Sardinien med færge, hvor der er flere daglige afgange.

 
 
search map