Ferieboliger og hoteller i Le Grau-du-Roi

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den lille by Le Grau-du-Roi med sine ca. 8.000 indbyggere grænser op til regionen Provence og Rhôneflodens delta La Camargue, men rent administrativt ligger den i regionen Languedoc-Roussillon. Byen ligger helt ud til kysten omringet af vand med Middelhavet mod syd, floden Le Petit Rhône mod øst og floden Le Vidourle mod nord og vest. Med den smukke placering og sine 18 km fine sandstrande og udsigt mod Middelhavets åbne vidder, er her tale om en sand perle.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Historisk placering

Indtil 1920'erne var fiskeri det største erhverv i Le Grau-du-Roi, men i dag leves der mest af turisme. Byens oprindelse går tilbage til middelalderens korstog, hvor byen Aigues-Mortes, der ligger seks km nord for Le Grau-du-Roi, var en royal havn, som var forbundet til havet gennem en udgravet kanal. Le Grau-du-Roi var denne kanals udmunding, og i årenes løb voksede byen sig større og blev en selvstændig by i 1879. Byen levede af fiskeri og landbrug, men i 1909 forlængede man jernbanen mellem Nîmes og Aigues-Mortes, hvilket medførte, at badegæster en masse kunne komme til sandstrandene i Le Grau-du-Roi. Det har betydet, at byen stille og roligt er vokset fra sine gamle erhverv til primært at leve af turismen.

 
 

Populært i Languedoc-Roussillon

La Maison d'Oc

Carcassonne

Les Parfums du Midi

Saint Victor de Malcap

search map