Ferieboliger og hoteller i Uzès

Fæstningen Pont du Gard
 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

25 km nord-øst for Nîmes ligger byen Uzès med sine ca. 8.500 indbyggere og et langt religiøst opgør i bagagen. I dag er det en seværdig og meget charmerende by med et yderst populært og godt lørdagsmarked.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Religiøs historie i korte træk

Uzés var en del mere tolerant og civiliseret end det nordligere Frankrig i det. 5. århundrede, hvorfor en del jøder flyttede til byen og nød biskoppens accept og selskab. Dette blev der indgivet klage over til Kong Childebert I, og det tvang biskoppen til at ændre holdning over for jøderne. De fik valget mellem at blive kristne eller forlade byen. De der modtog den kristne dåb vendte tilbage til jødedommen efter hans død i 581. I det 13. århundrede husede byen stadig et lille samfund af lærde jøder, men byen var samtidig ved at opbygge en prominent tekstilindustri, som generelt var kontrolleret af protestanter – også i Uzès. Under Religionskrigene i det 16. århundrede, der hærgede i Languedoc-regionen, kom det til sammenstød i Uzès mellem katolikker og protestanter, og flere af byens kirker blev røvet og brændt ned af vrede protestanter. Det protestantiske samfund var det femte største i Frankrig på dette tidspunkt. Igen udstedtes et markant krav: enten måtte protestanterne konvertere til katolicismen eller udvandre. Grundet sygdomme hos silkeorme gik tekstilproduktionen ned, og i dag ligger byens førende aktiviteter inden for keramik og kunsthåndværk og lakridsproduktion under navnet Haribo.

Seværdigheder og kendetegn

På grund af Religionskrigene, som skabte en del sammenstød gennem byens historie, ser man kun to kirker i byen i dag. Til gengæld ser man prægtige levn efter den lange og fornemme biskoptradition i byen, ligesom tekstilindustriens tilstedeværelse er årsag til en rig arkitektur i byens gamle centrum.
Byens katedral blev ødelagt for anden gang under Religionskrigene og genopbygget i det 17. århundrede. Under den Franske Revolution blev den atter hærget.
Det runde tårn Tour Fenestrelle (vinduestårnet med par af vinduer) fra det 11. århundrede er byens absolut mest kendte ikon.

Populært lørdagmarked

Midt i Uzès finder man hver lørdag morgen frem til kl. 13:00 et stort marked, der er meget populært i området, fordi der ikke kun sælges fødevarer af høj kvalitet, men også tekstiler, trælegetøj og værdige souvenirs i form af lokale produkter og kunsthåndværk. Da markedet ligger i størstedelen af byens centrum er det en oplagt måde at opdage byen på, samtidig med at man får handlet. Da byen samtidig har flere gode restauranter, kan man nemt få hele dagen med at gå først på markedet og med at slentre genen byens gader, og dernæst med en solid frokost fra en af byens restauranter, samtidig med at man betragter byens øvrige liv udfolde sig derude på gaden. Byens har også marked om onsdagen, hvor områdets landmænd kommer ind til byen og sælger ud af deres afgrøder.

Pont du Gard

Oprindeligt var Uzès en enorm vandressource, da den ligger ved kilde Eure. Man byggede en romersk akvædukt, der leverede vand til Nîmes, 25 km derfra. I dag er den mest berømte strækning af akvædukten ved broen Pont du Gard, der ligger med nogle fantastiske og seværdige buer hen over floden Gardon.

 
 

Populært i Languedoc-Roussillon

search map