Ferieboliger og hoteller i Roquefort-sur-Soulzon

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Byen er ikke specielt stor, faktisk ganske overkommelig. Men hvorfor skal man så komme her? Fordi den er hjemsted for den enormt velrenommerede blåskimmelost af samme navn. Byen er beliggende ca. 80 km nordvest for Montpellier i det sydlige Frankrig og har under 1.000 indbyggere.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Roquefort-osten

Ostens betydning for byen er ikke til at se gennem fingre med. Faktisk foregår al byens aktivitet omkring produktionen af denne fornemme blåskimmelost, der henter sin særlige svamp i grotter uden for byen. Fåremælken, som anvendes kommer fra store dele af Frankrig, men svampen, der skal give osten sit særpræg, findes kun her.

Roquefort-osten er en upasteuriseret blåskimmelost, der er opkaldt efter byen. Ostens historie kan spores tilbage til år 79 e. Kristus, hvor en hyrde siges at have glemt sin ost inde i Combalou-grotterne, der findes uden for Roquefort-sur-Soulzon. Efter nogle uger kom han tilbage og fandt sin ost, dog en anelse muggen. Det fraholdt ham dog ikke i at sætte tænderne i den, og tilsyneladende kunne han lide, hvad han smagte, for siden han man gjort en dyd ud af at ’glemme’ osten i grotterne. Således fandt man altså ud af, at grotterne havde en yderst positiv indvirkning på udviklingen af skimmelsvampen Penicil, og derfor lagres denne verdenskendte ost fortsat i grotterne Combalou uden for byen.

Man kan i dag besøge grotterne, ligesom man finder et besøgscenter i byen, hvor det illustreres, hvordan osten bliver til.

Hvad finder man ellers i Roquefort?

Der er nogle få indbyggere i byen, der foretager sig andet end at leve af osten, nemlig bar-indehaveren, tobaksforretningens ejer og restaurant-indehaveren. Så man kommer ikke forgæves, hvis det er kaffetørsten, der hersker eller frokostsulten – og det er muligt at sende et postkort hjem med byens navn på.

 
 

Anbefalinger til dig

Les Domaines de Saint Endreol

La Motte, Provence-Alpes-Côte d'Azur

Chateau Des Vigiers

Monestier, Aquitaine

Cuq En Terrasses

Cuq-Toulza, Midi-Pyrénées

Populært i Midi-Pyrénées

search map