Ferieboliger og hoteller i Mers-les-Bains

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Kystbyen Mers-les-Bains er beliggende i den nordfranske region Picardie ud mod den Engelske kanal. Byen ligger for foden af en af Europas største kalkklipper lige ved floden Bresle, der naturligt afgrænser Picardie med naboregionen Normandiet, og har 1 km badestrand med småsten og ved lavvande sandstrand. Byen er næsten vokset sammen med nabobyerne Eu og Le Tréport, og til sammen er disse søsterbyer kendt som les trois villes soeurs – altså de tre søsterbyer.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Byens oprindelse og byen i dag
Oprindeligt var her blot en gammel fiskerby, som med tiden og togets ankomst voksede til en vellidt badeby på toglinjen mellem Paris og Tréport. Hele parisiske familier tog den tre timer lange togtur for at nyde godt af havet og den friske luft. Mange af disse familier endte med at købe en grund og bygge sommerboliger heroppe. Jules Verne kom her i sin ferie med familien. Store dele af den ældre by blev således bygget dengang sidst i det 19. århundrede, hvor en badeferie ved havet havde sin storhedstid i klassisk forstand med picnic-kurv og parasoller og de første modeller af badedragten, der blev vist frem. Og som resultat deraf finder man ca. 300 flotte villaer i byen, der i dag vedligeholdes og restaureres efter alle kunstens regler og uden brug af syndige moderne materialer som plastik. Selve esplanaden ligner en smuk mosaik med farvede husfacader med detaljer fra den charmerende arkitektoniske retning Belle Époque – altså den skønne tid fra omkring år 1900.

Se også...
Området er oplagt til vandreture langs med kystlinjen ved den smukke esplanade, og i retning mod den berømte kalkklippe kan man besøge Art-deco kirken Saint Martin. Længere oppe finder man statuen Notre Dame de la Falaise, der troner 92 meter over byen og giver en utrolig udsigt til landskabet og havet nedenfor, hvilket den har gjort siden 1878.

Mandag morgen finder man marked i byen, hvor der kan handles fødevarer og andre handelsvarer. Torsdag morgen er der atter marked i byen, dog primært fødevarer. Havet ud for byen er desuden en foretrukken bølge for windsurfere.

 
 

Populært i Normandiet

Hotel La Digue

Mont-Saint-Michel

Le Mouton Blanc

Mont-Saint-Michel

search map