Ferieboliger og hoteller Pays de la Loire

Saumur Saumur
 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Regionen er omgivet af Bretagne i nord og Poitou-Charentes i syd, af Atlanterhavet i vest og regionen Centre-Val-de-Loire i øst.

Pays de la Loire er anset for dens badebyer, og den geografiske beliggenhed er ligeledes grobund for en stor blanding af kulturelle identiteter og landskaber der blander og fletter sig sammen omkring Loire-floden, som har sin udmunding ved regionens kyst.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Byer

Regionen blev til i 1955, men der hersker i dag stadig en stor tvetydighed og diskussion om dens samhørighed med Bretagne. Dialekten er stadig bretonsk i grænseområderne, og mange kommuner i regionen har bretonske navne. Selvom regionen hedder Pays de Loire, rummer den dog hverken Loires mest betydningfulde byer og ej heller Loires berømte slotte.

Nantes
Nantes ligger ved Loire-flodens bred ca. 50 km fra Atlanterhavet, og er hovedsæde for Pays de Loire. Man kan altså på sin vis kalde Nantes for regionens hovedstad, også selv om byens identitet er genstand for stor debat på grund af dens beliggenhed på grænsen til Bretagne - et naboskab som har både historisk og kulturel betydning. Nantes var hovedsæde for grevskabet Bretagne indtil det 20. århundrede, hvorefter den blev indlemmet i regionen Pays de Loire. Men fra slutningen af 1960,erne er følelsen af tilhørsforhold til Bretagne vendt stærkt tilbage i byens identitet, og har derfor givet anledning til utallige uoverensstemmelser og diskussioner.

Angers
Angers har tilegnet sig et navn som kunst- og kulturby takket være sine store historiske skatte. Universiteterne, museerne og den levende kulturscene har gjort byen til et vigtigt kulturelt centrum. Kongeslottet René - opført i det 13. århundrede - huser gobelinen, der viser fortællingen om Verdens Undergang (Apocalisse). Denne er den største samling af gobeliner fra Middelalderen, der nogensinde er fundet. Floden Maine løber igennem byen med mange smukke fontæner og betydningsfulde historiske og religiøse monumenter som eksempelvis katedralen Saint Maurice, Chateau d´Angers og La Maison Bleu - et mesterværk fra Art Déco perioden.

La Baule
La Baule er en badeby berømt for sin 8 km lange sandstrand. Byen er et stort trækplaster i sommerperioden, men lever også resten af året, da den byder på mange forskelligartede aktiviteter. Succesen som badeby, der tog sin begyndelse allerede i slutningen af sidste århundrede, har dog betydet, at udbygningen af hoteller og residentielle områder har grebet om sig, og naturen har derfor måttet lade lidt til fordel for denne udvikling.

Mens kyststrækningen således er blevet røvet for den skønne natur, kan man stadig nyde mange smukke gåture i byens historiske indre med de karakteristiske huse kaldet "Belle Epoque" villaer. Le Baule huser en årlig europæisk filmfestival i samarbejde med en anden meget pittoresk by i regionen. Byens navn er Guerande, og den er berømt for sin saltproduktion som eksporteres til hele verden. Her er en gåtur i saltindrivningsområderne en stor naturalistisk oplevelse.

Historie

Hele regionens historie er kædet sammen med Bretagnes. Fra år 851 til det 15.århundrede hørte Nantes til herredømmet Bretagne, og siden hen til grevskabet Bretagne, hvorunder det også blev hovedsæde.

Under Den Franske Revolution blev regionen indblandet i det, der siden hen blev kendt som "Guerre de Vendée" (1793-1796). En blodig fejde mellem pro- og kontrarevolutionære tropper. Denne fejde bliver regionens ødelæggelse, og man diskuterer stadig idag blandt historikere om udtrykket masseudrydelse kan bruges om denne krigs ofre, som ifølge forskellige kilder er 380.000.

Under Anden Verdenskrig udvikler den franske modstandsbevægelse sig fra denne region, og Pays de Loires kyst er under stærk beskydning og voldsomme bombardementer, blandt andet på grund af militærhavnen i Saint Nazaire - en af landets største og mest betydningsfulde.

Sol & Strand

Regionens kyststrækning er karakteriseret ved lange strande med meget fint sand, som i La Baule og Les Sables d´Olonne. Strandene i Pornic er mindre, men meget smukke og med et lidt vildere og råt udtryk. Hele kyststrækningen er dog meget værdsat af både sejlsportsfolk og vandsportsentusiaster, og der er altid en frisk brise til at lette sommerens varmeste dage.

Naturoplevelser

Regionen byder på stor landskabelig variation: hav og lange strande, små fiskerhavne, moser og saltenge og 20 fredede naturparker. Moseområderne er i særdeleshed vægtede og kontrollerede, da de er hjem for utallige fugle- og andre dyrearter, hvoraf mange af disse er fredede.

De lokale myndigheder værner meget om disse naturskatte og igangsætter diverse tiltag for at bibeholde dem, som f.eks cykelstier/ruter. Regionen er en af Frankrigs fremmeste på området og tiltrækker mange turister på den konto.

Mad & vin

Det kulinariske i Pays de Loire genspejler det geografiske. Variationen i produkterne har givet regionen tilnavnet "Frankrigs have". Nantes-området er berømt for sine grøntsager og småkagerne "Petit Beurre" - bagt på smør, som det franske navn siger.

Guerande er den største saltproducent i Frankrig, og Mayenne, der er den inderste del af regionen, er en af de store mælkeleverandører. Mens man i Le Mans er kendt for sin "Rillettes" og gåseopdræt.

Ved kysten er det naturligvis havets skatte som østers, jumfruhummere og muslinger, der står øverst på spisekortet.

Vin mangler man heller ikke i dette område: Muscadet er den mest berømte. Med sin frugtrige og blomsteragtige aroma er den meget værdsat som akkompagnement til fisk og skalddyr. Man producerer desuden rød- og rosévine, og i området Saumur er bruten Saumur Brut meget anerkendt.

 
 
search map