Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Pavebyen Avignon byder på historie og en unik stemning bag de store bymure. Verdens største gotiske bygningsværk, Palais des Papes (Pavernes palads), hvor paverne havde residens fra 1307 til 1378, er alene rejsen værd. Men det er Avignons bymidte også med sine mange middelalderlige gader og stræder, der hvert år i juli fyldes med gøglere, akrobater og gadekunstnere, når byen afholder den verdensberømte teaterfestival, Le Festival d'Avignon. Avignon har ca. 90.000 indbyggere og er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Historisk bycentrum og seværdigheder

Den kendte sang ”Sur le Pont d’Avignon” har sit navn fra den berømte halve bro Pont Saint-Benezet, der går ud i Rhônefloden. Broen er en anden af de mange seværdigheder, som Avignon har at byde sine gæster på. Foran pavernes palads ligger der en smuk plads, som flere restauranter bruger til udeservering om sommeren. Kun et par hundrede meter fra paladset kommer man til Place de l'Horloge, der er omkranset af mange fortovscaféer og restauranter. På pladsen kan man desuden opleve forskellige aktiviteter og markeder - alt efter årstiden. Ud fra Place de l'Horloge går forskellige gader, hvor man kan shoppe og finde flere hyggelige restauranter. Det kan være svært at finde parkeringsmuligheder i bycentrum. Dog ligger der et stort parkeringshus i forbindelse med shoppincenteret, Les Halles, ved Place Pie. Ellers er der betalingsparkering flere steder langs bymuren.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Området omkring Avignon

Avignon er et oplagt sted at bo, hvis man gerne vil have et fast udgangspunkt for sin ferie, men med mulighed for at udforske området. Fra Avignon er der eksempelvis kun ca. 40 km til den smukke romerske by, Arles. Ligeledes ligger byen ved porten til det store vindistrikt Côtes du Rhône med byen Orange som centrum i Châteauneuf-du-Pape, hvilket betyder en afstand på omkring 20 km fra Avignon. Så vil du opleve Provence, er Avignon bestemt en udflugt og et ophold værd.

 
 

Anbefalinger til dig

Les Domaines de Saint Endreol

La Motte, Provence-Alpes-Côte d'Azur

Residence Cala Bianca

Borgo, Korsika

Les villas du Clos des Oliviers

Vidauban, Provence-Alpes-Côte d'Azur

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Hotel Mas de l'Oulivie

Les Baux-de-Provence

Hotel Helios

Antibes - Juan Les Pins

search map