Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Chateauneuf-du-Pape ligger ca. 6 km syd for Orange og ca. 15 km nord for Avignon. Byen er kendt for sin vin af samme navn, og man vil måske blive overrasket over at se, at byen faktisk er en lille landsby med kun ca. 2200 indbyggere. Landsbyen byder dog både på spisesteder og dagligvarebutikker.

Pavens by


I 1316 bliver Jean XXII udnævnt til pave, og Avignon bliver pavernes residens. Et trimester efter hans indsættelse, starter han konstruktionen af et nyt slot, på fransk un château neuf. Rundt om pavens nye slot vokser byen, som får navnet herfra: Chateauneuf-du-Pape. Da han bliver indsat som pave i Avignon, tager han både bankmænd og vinbonder med sig fra sin fødeby Cahors - med det formål at styrke pavedømmets rigdomme. Vinbønderne overtager nogle gamle efterladte grunde i byen omkring pavens nye slot, og lægger her det fundament, der siden hen har gjort det muligt at udvikle vinmarkerne omkring Chateauneuf-du-Pape.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Vinens by


I dag er Chateauneuf-du-Pape et vinområde på 3300 hektar vinmarker, der dyrkes af omkring 300 vinbønder. Som noget enestående har man i Chateauneuf-du-Pape lov til at producere vin af 13 tilladte druesorter. Til forskel må man f.eks. i Bourgogne kun bruge Pinot Noir til produktionen af de store rødvine. I Bordeaux bruger man kun to sorter - nemlig Cabernet Sauvignon og Merlot. Rødvinen er en kraftig vin, hvor hvidvinen kan være svære at definere. Hvidvinen udgør kun ca. 6% af produktionen, og de druer der bruges, tilhører en sort, der ikke bruges mange andre steder end i Sydfrankrig. Selvom rosévin er et meget kendt produkt fra Provence, produceres den ikke i Chateauneuf-du-Pape, for det er ganske enkelt ikke tilladt!
Der er mange slotte, der tilbyder vinsmagning, dégustation de vin, men kan man ikke lige overskue de mange vinslottes tilbud, kan man med fordel køre ind til byen. Her er der flere vinbutikker, der under samme tag gør det muligt at smage vine fra flere forskellige producenter.

 
 

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

search map