Provence-Alpes-Côte d'Azur Grotterne ved Saint Cézaire

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Grotterne, der er beliggende ca. 15 km vest for parfumebyen Grasse i landsbyen Saint-Cézaire-sur-Siagne i Provence, blev fundet ved et tilfælde i 1890. Vinbonden Léon Dozol var ved at grave en vinstok ned, da hans hakke gik gennem jorden og afslørede en bundløs afgrund.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Aldrig før besete

I tre år herefter brugte Léon udelukkende hullet til at komme af med sten, indtil ahn en dag besluttede at udforske undergunden. Bevæbnet med skovle, hampreb og stearinlys trængte en gruppe mænd ind i åbningen. Først og fremmest måtte de fjerne de tonsvis af sten og grus, der var blevet smidt i hullet i de foregående år.

Herefter åbenbarede der sig en hidtil uset verden for deres øjne. Med hjælp fra flere venner og frivillige brugte familien Dozol mange år på at udforske og klargøre grotterne, således at entusiaster i dag, frit kan besøge dem uden hakke og skovl, reb og stearinlys.

Efter Anden Verdenskrig udførte man betydelige forbedringer i grotterne, der gjorde dem mere farbare og mere attraktive for besøgende. Man byggede et hus ved indgangen, som stadig står der den dag i dag. Man indlagte elektricitet, hvilket afslørede endnu usete formationer og næsten gennemsigtige mønstre.

Det hele startede med et tilfældigt hul, og det 5 m dybe hul, der blev starten på eventyret er stadig i dag indgangen til grotterne. I grotten kan man i dag beundre ’gardiner’ i limsten, store stalakitter, den største på 1,5 m, som er over 150.000 år gammel. Der er sjældne røde stenformationer, der ligner menneskelige organer og så er der i bunden af grotterne et dyb på ca. 15 m, hvor den underjordiske flod forstummer i et hul, der er så lille, at det knap anes.

Praktiske oplysninger

- Åbningstider og entré: Der er adgang til grotterne mod betaling af entré (priser i omegnen af 3-6 euro). Juni til september er der åbent ca. kl. 10:30-12 / 14-18. I juli og august udvides åbningstiden til 10:30-18.30 uden pause. Resten af året er der kun åbent om eftermiddagen fra kl. 14:30-17.
- Beliggenhed: Grotterne ligger langs med vejen D13 ved Sainte-Cézaire-sur-Siagne ca. 3o km inde i landet bag Mandelieu-la-Napoule.
- Temperatur: Temperaturen inde i grotterne er ca. 14° C, hvorfor det anbefales at medbringe en jakke eller varm sweater. Ligeledes er praktisk fodtøj at foretrække.

 
 

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Mimozas Resort

Mandelieu - La Napoule

Residence Adriana

Carry Le Rouet

search map