Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mandelieu-La Napoule er en badeby, der ligger vest for den mondæne by Cannes. Byen er rig på sportsaktiviteter og netop det store udbud af vandsportsaktiviteter, der kan nydes året rundt, har medført at byen i 1987 blev tildelt titlen Nautical Resort. Den 3 kilometer lange kyststrækning byder på hele syv strande, hvoraf nogle med fint sand og andre er beliggende i de små bugter, der er kendetegnet ved de karakteristiske røde klipper. Her ligger også den første golfbane grundlagt på den franske riviera i 1891.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Mandelieu-La Napoule kaldes også for Mimosens hovedstad, da mimoserne vokser vildt på skråningerne af bjerget Tannero, der ligger i baglandet. Blomstringstiden er fra januar til marts, hvor de smukke gule farver pryder øjet. Mimosen er så kær hos alle indbyggerne i området, at den siden år 1931 er blevet fejret med en årlig byfest hvert år i februar.

Langs kyststrækningen i Madelieu-La Napoule ligger slottet Le Château de la Napoule. Det ligger i første række til havet og blev for mere end 2000 år siden opført af Romerne. Det er siden hen blevet ødelagt og opbygget på ny ikke mindre end 8 gange inden det i 19. århundrede blev omdannet til en glasfabrik. Det var først i 1918 at den amerikanske kunstner Henry Clews købte ejendommen og restaurerede den. Da Henry Clews døde opførte hans kone en fond til minde om sin mand, der skulle være med til at bevare slottet som et kunstcenter for unge håbefulde artister. Denne fond eksisterer den dag i dag. Slottet er også åbent for offentligheden.

 
 

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

search map