Provence-Alpes-Côte d'Azur Mont Ventoux

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Alle der ser Tour de France (eller bare læser aviser, ser fjernsyn eller hører radio, mens det foregår) har hørt om Mont Ventoux, som betyder "Det vindomsuste bjerg", men som danske kommentatorer har døbt "Det skaldede bjerg". Hvis du kommer op på toppen (1911 meters højde) forstår du begge navne. Bjergets top består nemlig udelukkende af småsten, hvilkel giver det et bart udseende, og så blæser det næsten altid voldsomt, ofte mere end 50 sekundmeter!

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Cyklister overalt

Her er naturligvis massevis af cyklister fra hele verden, som vil følge i stjernernes spor og prøve kræfter med bjerget. Det er en helt speciel turisme, der blandt andet gør, at de små maleriske byer på bjergets skråninger næsten alle har mindst en cykelbutik (og -smed), hvor uden besvær finder et godt udvalg af cykler til over 30.000 kr. Har du ikke din egen cykel med, er her heldigvis også god mulighed for at leje lækre modeller med kulfiberstel og semiprofessionelt udstyr.

Alternative veje op (og ned)

Hvis vejene i sommerhalvåret i dagstimerne er fulde af hundredevis af cyklister, så er der forbavsende affolket på det omfattende stisystem, der fører op og ned ad bjerget fra alle sider. Stierne er velafmærkede, og det er faktisk muligt at tage sig en frisk (meget frisk!) dagstur med rygsækken, hvor du går op fra den ene side og kommer ned på den anden eller en rundtur, hvor du går op fra en af de små byer og kommer ned til den igen fra en anden sti. Og hvis du bare vil herop og "se giraffen" uden sved på panden, så er der flere busafgange om dagen fra nærliggende Carpentras: De tilbyder endda cykeltransport, så man kan komme op på toppen, få taget sit billede i fuldt udstyr med cyklen og så bare rulle ned, men det er da snyd!

 
 

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Hotel Mas de l'Oulivie

Les Baux-de-Provence

Residence Le Rivage

Mandelieu - La Napoule

Aquabella Hotel

Aix-en-Provence

search map