Ferieboliger og hoteller i Orange

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

De fleste vil nok indvende, at Orange er en farve, en billettype eller et telefonselskab, men det er nu også et pragtfuldt skoleeksempel på en provencalsk by. Orange er med sine 30.000 indbyggere så tilpas stor, at du her finder alt, hvad du har behov for til dagligdagen og underholdningen, uden at du må lide under storbyens problemer. Orange er nemlig, heldigvis, forholdsvis ukendt, så vi kan nyde dens afslappede atmosfære og hyggelige pladser selv midt i højsæsonen uden at føle andre turisters tilstedeværelse generende.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Men naturligvis kommer der turister til Orange, og det skyldes ikke mindst byens romerske fortid. Orange var nemlig en vigtig koloni i Romertiden, det gælder for så vidt for mange provencalske byer, men få steder har den efterladt sig så tydelige spor. Triumfbuen fra år 35 før Kristi fødsel er i sig selv spændende, som den står i ensom majestæt i udkanten af byen, men den helt store attraktion er uden diskussion det fantastisk velbevarede romerske teater fra første århundrede før Kristi fødsel. Det er vel at mærke ikke et amfiteater, som vi kender det fra Colosseum, Arenaen i Verona eller Nîmes, men et teater der er bygget til skuespil. Det giver ingen mening at forsøge at beskrive det, for det skal opleves! Lad os blot nævne, at det kunne rumme op til 9000 tilskuere, og at det i dag hvert år er hjemsted for en operafestival.

Hvis konditionen er til det, kan vi anbefale en tur op på bakken over teatret, hvor der ligger en stor park med imponerende udsigt over såvel byen som teatret. Og har du ikke mod på den stejle opstigning, så kører der også et lille tog (her er for resten også togstation i byen, så du kan let bo her uden bil, da forbindelserne til Marseille, Avignon, Nîmes osv. er gode).

Men selv hvis der ingen store romerske levn var i byen, ville den være en omvej værd for den tilbagelænede atmosfære, de gode små restauranter og ikke mindst den gode vin, som der laves så meget af i området.

 
 

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

search map