Ferieboliger og hoteller i Saintes-Maries-de-la-Mer

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

I år 40 siges det, at de tre Maria'er: Maria Magdalena, Maria Salome og Maria Jacobea gik i land i Provence. Herfra har byen fået sit navn. Saintes-Maries-de-la-Mer er hovedby i Camargue - Rhône-flodens delta - og ligger helt ud til kysten. Blandt franskmænd i området hedder byen kort og godt Saintes og ligger i nærheden af byerne Arles (30 km), Nîmes (45 km) og Montpellier (30 km).

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes Kort over Frankrig

Legenden om de tre Maria'er

På fransk hedder de tre Maria'er Marie-Madeleine, Marie Salomé og Marie Jacobé. Maria Magdalena var en af Jesu disciple, Maria Salome var mor til apostlene Jabob og Johannes, og Maria Jacobea var Jomfru Marias søster. Efter Jesu død og opstandelse blev de tre Maria'er sat i en båd uden sejl og årer sammen med tjenestepigen Sarah, Skt. Martha og hendes bror Lazarus, og de skulle efter sigende være strandet i Camargue i Provence. Derfor kaldes byen i dag Saintes-Maries-de-la-Mer. Legenden lyder også, at Maria Jacobea og Maria Salome blev i Camargue sammen med Sarah. Efter deres død anbragte menigheden deres relikvier i den kirke, de havde konstrueret ved deres ankomst. Maria Magdalena fortsatte til Sainte-Baume, Martha evangeliserede Tarascon, og Lazarus blev apostel i Marseille. Den nuværende Kirke i Saintes-Maries-de-la-Mer står på samme sted som den oprindelige, og er bygget mellem det 11. og 12. århundrede. Hvert år i maj og oktober afholdes festivaler i byen, hvor man fejrer Maria Salome og Maria Jacobea.

Byliv og udflugter

Byen lægger op til badeferie og afslapning, men det er også oplagt at tage uden for byen og kigge på det rige dyreliv, der præger Camargue. Her er mange vilde heste, fugle, flamingoer og tyre. Desuden produceres der salt og ris i området. Byens huse er bygget i rigtig middelhavsstil - hvidkalkede og lave, og i centrum finder man mange livlige restauranter og butikker.

 
 

Populært i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Mimozas Resort

Mandelieu - La Napoule

Hotel Helios

Antibes - Juan Les Pins

Hotel Le Pre Catelan

Antibes - Juan Les Pins

search map